Coș cumpărături
Coș cumpărături

Categorii produse

Scapă de colestorol

    Colesterolul este o substanță de natură lipidică, care se găsește în toate organele, fiind sintetizată în principal la nivelul ficatului. Colesterolul intră în compoziția membranelor celulare, cărora le conferă stabilitate și permeabilitate selectivă. Colesterolul participă, de asemenea, și la sinteza: acizilor biliari, vitaminei D, hormonilor steroizi și sexuali. În sânge colesterolul circulă legat de 2 fracțiuni lipoproteice: LDL-lipoproteine cu densitate joasă, care transportă "colesterolul rău'' și HDL-lipoproteine cu densitate înaltă, care transportă "colesterolul bun''.

    Trigliceridele reprezintă o altă categorie de lipide care pot influența lipemia (concentrația de lipide din sânge). Factorii favorizanti care determină hipercolesterolemia și hipertrigliceridemia sunt: alimentația (consumul de carne grasă, galbenuș de ou, brânzeturi grase, sosuri, maioneze, smântană etc), stresul intelectual, sedentarismul, obezitatea, diabetul zaharat, factorii ereditari, etc. Hipercolesterolemia și hipertrigliceridemia conduc la apariția aterosclerozei și a complicațiilor acesteia (cardiopatie ischemică, infarct miocardic, insuficiență cardiacă, arterită obliterantă și accident vascular cerebral).

    Din acest motiv, pentru menținerea stării de sănătate, este necesară aducerea atât a colesterolului, cât și a trigliceridelor la valorile normale. Reducerea grăsimilor din sânge poate fi realizată prin administrarea de produse cu acțiune hipocolesterolemiantă și hipolipemiantă, fiind stringent necesară respectarea unui regim alimentar adecvat.

   În acest sens Plantar vine în ajutorul dumneavoastră cu urmatoarele produse destinate scăderii si reglarii nivelului de coleterol din organism:

   Ceai  Nivelul colesterolului si Regleaza colesterolul

   Tinctura Colesterol marit